Vochtbestrijding door een ervaren expert

Waardoor ontstaat er vochtoverlast

Bij vochtproblemen in uw woning is er sprake van opstijgend vocht of van doorslaand vocht, die tot allerlei problemen leidt. Vaak hangt er een viezige geur in de huiskamer en zijn er donkere vlekken op de wanden te zien. De muurbekleding gaat loszitten en verf bladdert naar beneden. Pakt u de oorzaak niet aan, dan kan dat zelfs tot problemen met de gezondheid leiden. Maar hoe worden dit soort vochtproblemen precies veroorzaakt? Er kunnen grofweg de volgende zaken aan de hand zijn:

  • Opstijgend vocht vanuit de kelder. Dit gebeurt als de kelder niet goed gedicht is.
  • Doorslaand vocht door verzwakte gevels of via een slecht onderhouden schoorsteen.
  • Vochtoverlast door lekkages in leidingen of vastgelopen dakgootafvoer.
  • Optrekkend vocht door een slechts ventilatie in huis. Wanneer bijvoorbeeld de keuken, sanitaire ruimte en/of de badkamer onvoldoende verse lucht krijgen, kan dit tot vochtproblemen in huis leiden.

Vochtbestrijding door kelderdichting is bewezen effectief

Een van de meest voorkomende problemen in huis is optrekkend vocht via een onvoldoende gedichte kelder. Hierbij komt er vocht omhoog, dat ofwel via de muren omhoog trekt ofwel de parketvloer of het laminaat aantast. Alarmsignalen zijn in elk geval vochtplekken aan de onderkant van de binnenmuren of een houten vloer die krom gaat trekken. Als u dit constateert, heeft u waarschijnlijk te maken met opstijgend vocht door een slecht gedichte kelderruimte. Gelukkig is dit probleem goed op te lossen. Schakel direct een vochtspecialist in en het probleem wordt snel, voordelig en zorgvuldig voor u opgelost.

De oplossing: kelderdichting door een expert

Hoe gaat kelderdichting door in zijn werk? Een van onze experts komt uw kelder inspecteren en bepaalt dan de beste aanpak. Deze bestaat uit het dichten van de bodem en/of muren van uw kelderruimte met een vochtwerende geld. Indien niet aanwezig, wordt er indien nodig ook ventilatie in de kelder aangebracht om daarmee toekomstige vochtproblemen te voorkomen. En bij een hoge grondwaterstand kan het aanbrengen van een systeem voor vochtdrainage uitkomst bieden. Per situatie kan de aanpak, afhankelijk van de precieze oorzaken van het opstijgend vocht uit de kelder, dus verschillen.

Neem contact op met een specialist

Kies voor de ervaring en de vakkennis en laat uw kelder naadloos dichten door een van onze medewerkers. Natuurlijk kunt u eerst een vrijblijvende prijsopgaaf aanvragen. Kijkt u daarover op onze website of contacteer onze klantenservice.